hits

Risikofri dobling av pengene med Bitcoin

 

Det har vært mye snakk om bitcoin og hvilken retning den "skal". Men hvis du glemmer fremtidsspådommene, og heller utnytter arbitrasjemulighetene i markedene, kan du nå likevel tjene fett. Uten risiko.

Dette forklarer Peter Warren, Norges kanskje mest erfarne trader, i siste episode av hans podcast Tid er penger. Hør episoden over, eller abonner på via din podcast-app. Direkte lenke for å åpne podcasten i de største podcast-appene: iTunesPocketcastsOvercast.

Årsaken til at muligheter med risikofri avkastning på bitcoin blir mulig nå, henger sammen med et ikke perfekt marked. Ettersom bitcoin handles både på en rekke børser, handles den nå også i den finansielle future-markedet. 

Dette gjør det mulig å gjøre kjøp og salg samtidig, og få profitten øyeblikkelig. 

133% rente

Chicago Board Options Exchange (CBOE) begynte handel med Bitcoin futures-kontrakter ved midnatt natt til mandag, og disse prises ut fra prisene på bitcoin-børsen Gemini. 

Proffe tradere har kjøpt Bitcoin på kryptobørsen Gemini, samtidig som man solgte Bitcoin-futures med forfall i januar på futures-børsen CBOE.

"Muligheten var helt uavhengig av hva man måtte mene om Bitcoin og fullstendig uavhengig av verdien den måtte ha i fremtiden.Kjøpspresset i futures-kontrakten medførte til at denne handlet langt over det som var matematisk rasjonelt. Dette gjorde at det oppstod nærmest kontinuerlige muligheter for å låse inn høye risikofrie gevinster", forklarer Peter på sin blogg og i mer dybde i podcasten. 

"De første dagene var kursdifferanse på $1536, noe som tilsvarer en avkastning på 9,22% på 38 dager. 9,22% avkastning på 38 dager blir 133% annualisert. Klart en av historiens beste arbitrasje- og rentegevinster. Dette gjelder ikke minst i en tid hvor man går mann av huse for å kjøpe risikable High Yield-obligasjoner til skarve 5% årlig rente."

Rask halveringstid

Det børs nevnes mulighetene ikke varer evig, og at tradere på jakt etter garantert profitt hopper på denne muligheten. Mandag morgen var avkastningen på 9,22%. Denne falt i løpet av tirsdagen til rundt 6%. Onsdag var den på rundt 3% og torsdag er den under 3%. 

Likevel så er 3% garantert avkastning på omtrent en måned en drømmesituasjon med tanke på hva slags avkastning andre instrumenter byr på - med langt høyere risiko. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar