Proffe tradere går for Bitcoin etter flere tusen prosent opptur

 

Etter mange år med skepsis, har proffe tradere nå entret markedet for kortsiktig handel av Bitcoin. 

Dette forteller Norges kanskje mest meriterte trader, Peter Warren, i den siste episoden av hans podcast Tid er penger

Peter forteller at han har nylig snakket med en trader som har valgt å begynne med kortsiktig handel av bitcoin, da det er enklere å tjene penger i det markedet, enn det er i det veldig modne valutamarkedet.

Har du lyst å trade bitcoin, men vet ikke hvordan? Les mer om det her

I skrivende stund har prisen på 1 Bitcoin steget til over 5000 dollar, eller tett på 40.000 kroner. Dette betyr at de som kjøpte én Bitcoin for omlag ett år siden, har opplevd 1000 prosent avkastning. 

I den tolvte episoden av podcasten, som er fokusert rundt kjapp handel av verdipapirer, falt endelig temaet på Bitcoin - etter store mengder forespørsler fra lyttere.

I podcasten ble det aldri slått fast om bitcoin er verdt de 40.000 kronene det er priset til, men for en kortsiktig trader er ikke dette nødvendigvis viktig. Enten du vedder på opp- eller nedtur i dette markedet, er det enorme muligheter for å tjene penger. 

Podcasten, som kommer ut omlag annenhver uke, kommer i de neste ukene til å hente inn sin egen data om bitcoin for å se hvordan relativt enkle strategier vil fungere. Basert på anekdotisk bevis, kan det være slik at strategier som fungerte for 5-10 år siden i andre markeder, fortsatt vil fungere bra innen Bitcoin. 

Et av problemene med Bitcoin, er at det er mye nytt å lære seg. En fin snarvei om du ønsker å eksponere deg mot den ekstreme volatiliteten, vil være å handle et derivat som matcher Bitcoin. Dette vil dukke opp som et tradisjonelt alternativ i din handelsterminal. Podcasten samarbeider med megleren IG Markets, som tilbyr slike produkter for Bitcoin og Bitcoin cash

Vet du fortsatt ikke helt hva Bitcoin er? Dette er den enkle forklaringen fra Wikipedia:

Bitcoin (av «bit» og engelske «coin» = mynt) er en digital valuta laget i 2009 av Satoshi Nakamoto. Navnet refererer også til åpen kildekode-programvaren han designet som gjør bruk av valutaen, og peer-to-peer-nettverket som det utgjør. Den totale Bitcoin-økonomien ble 18. november 2012 verdsatt til 122 252 993 USD (95 780 478 EUR). 16. mars 2016 var verdien økt til 6,3 milliarder USD (5,7 milliarder EUR) Til forskjell fra de fleste andre valutaer avhenger ikke Bitcoin av noen sentral utsteder. Bitcoin bruker en distribuert database spredt ut over noder i et peer-to-peer-nettverk til å loggføre transaksjoner, og bruker kryptografi for å tilby grunnleggende sikkerhetsfunksjoner, som å forsikre at bitcoins bare kan brukes av personen som eier dem, og aldri mer enn én gang. Bitcoins design tillater anonymt eierskap og anonyme overføringer av verdier. Bitcoins kan lagres på en personlig datamaskin i form av en wallet-fil, eller hos en tredjeparts wallet-tjeneste. I begge tilfeller kan bitcoins sendes over internett til hvem som helst med en Bitcoin-adresse. Bitcoins peer-to-peer-topologi og fravær av sentralstyring gjør det umulig for noen autoritet, statlige eller andre, å manipulere verdien av valutaen ved å produsere mer av den og dermed indusere inflasjonBitcoin er en av de første implementeringene av kryptovaluta, et konsept først beskrevet i 1998 av Wei Dai på mailinglisten til Cypherpunk.

Foto: Michael Wuensch / Creative Commons

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits